הקשר בין אפילפסיה לאלצהיימר

אפליפסיה ואלצהיימרמחלת אלצהיימר היא מחלה קשה וחשוכת מרפא ולמרות שמדובר על אחת מהמחלות הנחקרות ביותר בעולם כולו, עדיין רב הנסתר על הגלוי בה.

בשנים האחרונות הולכות ומצטברות העדויות המדעיות הקושרות את המחלה למחלת האפילפסיה.

שכיחות ההתקפים האפילפטיים בקרב חולי האלצהיימר נחקרה במחקרים רבים ונכון להיום החוקרים עדיין לא מסכימים לגבי השכיחות המדויקת.

לפי מחקרים מסוימים נראה כי שכיחות ההתקפים בקרב החולים עומדת על שלושה וחצי אחוז בלבד ולפי אחרים נראה כי השכיחות נעה בין עשרה לעשרים ושניים אחוז.

בכל מקרה נראה כי ההתקפים שכיחים יותר בקרב אנשים שסובלים מסיפור משפחתי של מחלת אלצהיימר וכן בקרב חולי אלצהיימר שפיתחו את המחלה בגיל מוקדם יחסית.

כמו כן, כיום ידוע כי חולי האלצהיימר שסובלים במקביל גם מהתקפים אפילפטיים, לרוב סובלים מפגיעה קוגניטיבית חמורה יותר ומהדרדרות מנטלית מהירה יותר ואלימה יותר מאלו שלא סובלים מהתקפים אפילפטיים.

סך הכול לפי העדויות שנאספו עד כה נראה כי חולי האלצהיימר שמחלתם באה לידי ביטוי בין היתר בהתקפים אפילפטיים חוו הידרדרות קוגניטיבית משמעותית חמש וחצי שנים מוקדם יותר מאלו שסבלו מהמחלה ללא התקפים אפילפטיים.

האם בהכרח מקור ההתקפים במחלת האלצהיימר?

מה שחשוב להבין בכל הנוגע לקשר בין מחלת האלצהיימר לבין אפילפסיה הוא שלא תמיד ניתן לקבוע בוודאות כי מקור ההתקפים הוא בשינויים המוחיים שעוברים על חולי האלצהיימר.

במקרים לא מעטים ההתקפים הם תוצאה של דימום מוחי, של אירוע מוחי ישן ועוד. כמו כן ייתכן כי האנשים שחלו באלצהיימר היו מועדים לסבול מפרכוסים אפילפטיים וההידרדרות המוחית הפכה אותם לחשופים אף יותר לפרכוסים. הדבר נכון גם לגבי הטיפול התרופתי שניתן לחולים.

אם אתם רוצים לדעת יותר על ההבחנה בין התקף אפילפטי להתקפים דומים – לחצו כאן

המשמעות הגילוי מבחינת הטיפול בחולי אלצהיימר

אמנם הקשר בין אפילפסיה לבין אלצהיימר עדיין לא ברור עד תום אך כיום טובי המדענים והחוקרים בעולם מנסים להבין האם זיהוי של פרכוסים אפילפטיים בחולי אלצהיימר יוביל לגישה טיפולית שונה. כך למשל כיום ישנה גישה מחקרית שלפיה יש להגיש לחולים טיפול מונע משולב שמצד אחד מתייחס להידרדרות הקוגניטיבית ומצד שני מתייחס להתקפים האפילפטיים.

כמו כן ייתכן שבחולי האלצהיימר שיאובחנו כסובלים מהתקפים אפילפטיים, יהיה צורך לטפל באופן אגרסיבי יותר וכבר משלב מוקדם יותר לאור הממצאים שקושרים את קיום ההתקפים עם הידרדרות קוגניטיבית מוקדמת יותר. מומלץ להמשיך ולהתעדכן.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715476

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר